Iloinen Koira logo

Hieronta auttaa koiraa voimaan hyvin

Pienellä kosketuksella saadaan esiin suuria asioita!
Koiralle tehtävä O.T.E. Hieronta® tarkoittaa kivutonta lihaskalvojen venytys- ja käsittelytekniikkaa. Lihaskalvo- eli faskiahieronta mielletään usein epämiellyttäväksi, jopa kivuliaaksi. Iloisen koiran koirahieronnassa käytetty O.T.E. Hieronnan® tekniikka on kuitenkin lempeä ja kivuton.

O.T.E. on johdettu sanoista opi, tunne ja etene. Koira ei itse pysty kertomaan, jos sitä sattuu. Siksi O.T.E.-käsittely on kevyttä ja hoito etenee herkällä kosketuksella. Lihaskalvojen voimakas manipulaatio ja perinteinen hieronta saattaa usein pahentaa koiran tilannetta. O.T.E. Hieronnassa® koiralla on mahdollisuus rentoutua, jolloin lihakset voivat ottaa käsittelyn vastaan.

Lihaskalvoketjut ovat pitkiä ja niitä on eri puolilla kehoa. Kalvojen käsittely voi tuntua erikoiselta: kropassa tapahtuu asioita joita koiran pitää prosessoida. O.T.E. Hieronnassa® koiraa ei esimerkiksi ikinä pidetä väkisin paikoillaan. Käsittely etenee koiran ehdoilla ja jatkuvasti koiraa kuunnellen.

Milloin koira tarvitsee hierontaa?

O.T.E.-käsittely sopii kaikenikäisille koirille. Sillä pystytään erityisesti auttamaan kipupotilaita. Käsittelystä hyötyvät myös esimerkiksi vanhat koirat, joiden liikkuvuus on heikentynyt. Käsittely parantaa nestekiertoa ja lihaksiston palautumista, jolloin liikkuminen helpottuu. Koiran erilaiset virheasennot johtuvat usein kireydestä, jota käsittely helpottaa. Käsittelyllä voidaan hoitaa myös esimerkiksi kiristäviä leikkausarpia.

Erilaiset psyykkiset traumat, kuten resque-tausta, mahdollinen kaltoinkohtelu menneisyydessä tai kodinvaihtoon liittyvä stressi jättävät jälkensä koiraan. O.T.E.-käsittelyllä voidaan purkaa koiran kehossa olevaa stressiä ja jännitystä, jolloin koiran vointi helpottuu. Hoidon alussa käytetään runsaasti aikaa tutustumiseen ja luottamuksen rakentamiseen. Siksi käsittely sopii myös aroille koirille.